Wie ben ik

DSCF0326

Mijn naam is simone lips

Simone (2)

Sinds 2009 verzorg ik vanuit Mindfulmoving mindfulnesstrainingen, workshops en coaching in Nederland en België. Ook geef ik de trainingen Mindful Werken en Mindful Leiderschap. Ik werk voor bedrijven, organisaties en particulieren.
Ik werk o.a. samen met het Han Fortmann Centrum in Nijmegen en het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Achtergrond

Ik heb Arbeids- en Organisatiepsychologie gestudeerd aan de Radboud Universiteit en heb me gespecialiseerd in stress en burnout. Na mijn studie heb ik 15 jaar trainingen gegeven op het gebied van communicatie, leiding geven en persoonlijke ontwikkeling voor verschillende bedrijven en overheidsinstellingen.
Daarnaast heb ik altijd veel gedanst, ben er nog steeds dol op, en heb 12 jaar danslessen en workshops gegeven.
Vanaf 2003 heb ik 10 jaar voor Bureau Jeugdzorg gewerkt als hulpverlener in multi problem gezinnen.

Totdat ik ziek werd....

In 2006 werd ik gevloerd door de ziekte van Lyme en kwam van de een op de andere dag thuis te zitten. Ik had er veel moeite mee om met de fysieke en mentale beperkingen en het onzekere toekomst perspectief te dealen. Dat was het moment dat ik zelf een mindfulnesstraining ben gaan volgen. Het deed me goed. Er kwam meer rust in mijn hoofd en ik kreeg ik als vanzelf meer oog voor de dingen die wel goed gingen. Mindfulness hielp me om de situatie te accepteren en er hoe dan ook het beste van te maken.

Trainersopleiding

Na mijn herstel ben ik de opleiding tot mindfulnesstrainer gaan volgen aan het Instituut voor Mindfulness (IvM). Ik sta geregistreerd bij de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers (VMBN) in categorie 1. Hierdoor zijn er steeds meer zorgverzekeraars die mijn trainingen vergoeden. In Belgie heb ik de Heartfulness trainersopleiding gevolgd bij David Dewulf en in Nederland volg ik regelmatig retraites en verdiepende workshops voor trainers. Ik ben een bevlogen mindfulnesstrainer en ik sta voor helderheid, rust, mildheid, doortastendheid en een ‘met beide benen op de grond benadering’.

Wat mindfulness voor mij betekent

Heel veel! 
In de hectiek van alledag geeft de dagelijkse beoefening van mindfulness mij helderheid en rust om het leven met moed en liefde tegemoet te treden. En tijdens de lastige momenten voorkomt ‘leven met aandacht; dat ik word meegesleept door negatieve en ineffectieve patronen. Mindfulness brengt mij ook inzicht, realiteitszin en dat ik meer kan genieten van de kleine dingen die het leven zo mooi maken.
Ben er een blijer mens door geworden.