Mindfulnesstraining (MBSR)

MINDFULNESSTRAINING (MBSR)​

De mindfulnesstraining is in de VS ontwikkeld door dr. Jon Kabat-Zinn onder de naam Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR), oftewel ‘aandachtgerichte stressreductie’. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2.5 uur en een gezamelijke stiltedag.

Tijdens deze training oefen je om met meer aandacht en met minder oordeel te leven. Dit doe je onder andere door middel van meditatie- en bewegingsoefeningen. Deze oefeningen zou je als een soort conditietraining voor je aandacht kunnen zien. Door intensief te oefenen wordt je aandacht helderder en krachtiger en is vaker op de voorgrond.

Daarnaast onderzoek je in deze training hoe je met lastige en stressvolle situaties om gaat en wat daarin wel of niet werkt. Hierdoor krijg je niet alleen meer zicht op jezelf maar door je groeiende aandacht zul je ook makkelijker uit ineffectieve patronen kunnen stappen en nieuwe keuzes maken.

Tijdens de training is het van belang om ook thuis te oefenen. Gedurende de training geldt als richtlijn een tijdsinvestering van drie kwartier per dag. Bij aanvang van de training ontvang je vier cd’s en een werkboek om je te ondersteunen bij het oefenen.

Er start een nieuwe training maandagavond 13 september  (8 x op maandagavond, behalve in de herfstvakantie). Locatie: Jewel Heart, Hatertseveldweg 284 in Nijmegen
De stiltedag is op zaterdag 30 oktober van 9.30 tot 16.30 uur.
De prijs voor een training (met 8 x een bijeenkomst van 2,5 uur, een stiltedag, werkboek en audiobestanden) is €445 euro. Studenten betalen €345 euro en als de werkgever betaald is de prijs 650 euro
DEZE TRAINING IS VOLGEBOEKT

 

Meer informatie, vrijblijvend kennismaken of direct inschrijven? Stuur me even een bericht.
Neem contact op

MEER TRAININGEN